Designern Lars Wallin

Lars Wallin är en svensk modedesigner som har nått stora framgångar både på hemmaplan och på en internationell spelplan. Han designar inte bara kläder utan även smycken och inredning och är välkänd för att vara mannen bakom kläderna till Melodifestivalen. Lars Wallin har många kändisar i sin kundkrets och har skapat kreationer som burits av kungligheter. Han har gjort både prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victorias klänningar under flera år. Han designar det mesta inom mode, men den talangfulla designern har även varit med och skapat en del oväntade produkter. Till exempel har han designat det nya paketet som margarinet Flora har.

Lars Wallin är skaparen bakom fantastiska kläder

Lars Wallin gör klänningar för kungligheter

Designern är född i Västerås och efter en stillsam uppväxt har han nu tagit sig in i modevärldens hjärta och är där för att stanna. Han påbörjade sin karriär genom att ta examen på Beckmans designhögskola. I september samma år startade han sitt företag utan att ha något startkapital. Fokuset låg redan från början på couture. 1992 innebar en viktig vändning för Lars Wallin, då han fick i uppdrag att designa alla plagg till en show som den berömda hårstylisten Björn Axén arrangerade.

Lars Wallins namn växte enormt mycket efter den showen och många kunder stod på kö för att få ta del av hans skapelser. 1996 tog han hem priset Guldknappen som delas ut av Damernas Värld. Året efter knep Lars Wallin ytterligare ett prestigefyllt pris. Han vann då kategorin ”Best Evening Gown” i den världsberömda tävlingen Miss World, där han tävlade mot stenhårt motstånd. Han har designat kronprinsessan Victorias och prinsessan Madeleines klänningar många gånger i det nya millenniet. Den senaste gången var för prinsessan Madeleine år 2008.

Tidlös och vackert

Han är en modedesigner som skapar fantastiska kläder. Men Lars Wallin har även startat en populär smyckeskollektion som lanserades 2011. Den svenska designern har numer ett mycket kunnigt lag bakom sig i form av marknadsförare, designers och investerare. Det gör hans ambitioner till att nå ännu högre i designvärlden till en verklighet. Han har även lanserat en mycket uppskattad bröllopskollektion som är den hemliga drömmen för många blivande makar. Hans design är tidlös och skapad för att fungera oavsett vilket årtal det är.

Trots att produkterna är tidlösa har de attityd samtidigt som de speglar lugn och harmoni. De är vackra och skapade med perfektion i minsta lilla detalj, det märks för alla ägare av en produkt från Lars Wallin. Bra är inte bra nog utan det ska vara perfekt för att kunna godkännas av designern och säljas i butik. Med en tidlös design som inte tappar i värde är produkterna värda att investera i då de är skapade för att alltid vara aktuella.

Många kollektioner på gång

Lars Wallin har uppnått succé och framgång genom hårt jobb och att ta rätt chansningar. Han startade riskfyllt ett företag utan kapital och har arbetat upp sig till att idag göra klänningar för kungligheter. Lars är en sann inspiration för yngre modeskapare och visar att den tidlösa designen fortfarande är uppskattad. Designern är en inspiration för modeskapare i hela världen. Genom en unik kunskap och en blick för mode som många kända skapare saknar har designern visat att allt går om man vill.